Güncel Haberler

Gıda denetiminde “QR kod” dönemi | Ekonomi haberleri

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin gıda işletmelerinin denetim durumlarını takip etmelerini sağlayan QR kod uygulamasını kullanmaya başladı.

Bakanlık, uluslararası “tarladan sofraya gıda güvenliği” yaklaşımı doğrultusunda, gıda üretiminin ilk aşamasından nihai tüketim aşamasına kadar ülke genelindeki gıda işletmelerine yönelik resmi kontrolleri sürdürüyor.

Bu kapsamda, tüketicilerin güvenli gıdaya ulaşabilmesi için gıda işletmelerinin denetim durumlarının takip edilmesini sağlayan, daha önce Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından açıklanan “Gıda İşletmelerinde QR Kod Uygulaması” hayata geçirildi.

Bakanlık tarafından hazırlanan ve her firmaya özel QR kod içeren görsel, gıda işletmeleri tarafından gönüllü olarak https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr ​​adresinden indirilip tüketicilerin görebileceği yerde sergilenebilecek.

Tüketiciler, mobil cihazlarına indirdikleri “Cebimde Tarım” uygulamasından görseldeki QR kodu okutarak şirketin tescil/onay numarası, unvanı, adresi ve şirketin son muayene tarihine ilişkin bilgilere ulaşabilecek.

Uygulamayla tüketici çıkarlarının en üst düzeyde korunması ve Bakanlık tarafından yürütülen resmi kontrollerin görünürlüğünün artırılması amaçlanıyor.

DENETİM VERİLERİNE “CEBİNİZDEKİ TARIM” UYGULAMASINDAN ULAŞMANIZ MÜMKÜN.

Gıda işletmecileri https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr ​​adresindeki menüden “İşletme QR Kodları Oluştur” linkine tıklayarak uygulamaya katılabilecek.

Fiziki işletmeler için işletme sahibinin kimlik ve işletme sicil/onay numarası girilecek, tüzel kişiliğe sahip işletmeler için ise vergi bilgileri ve işletme sicil/onay numarası girilecek ve firmanın QR kodunu içeren belge ortaya çıkacak. hazırlanmak.

İşletmeler hazırlanan belgenin çıktısını alıp tüketicilerin görebileceği bir alanda kullanıma sunabilecek.

Tüketiciler ayrıca telefonlarına indirdikleri “Cepimde Tarım” mobil uygulaması üzerinden, uygulamanın “Gıda Denetimi” menüsündeki “Çiftlik Denetimi Talepleri” kısmına tıklayarak çiftlik denetimlerine ilişkin bilgileri görebilecek ve Açık kamerayı kurumsal görseldeki QR kodun üzerine getirerek soru sorma.

Tüketiciler, yapılan talep üzerinden şirketin unvanı, adresi, sicil/onay numarası ve firmanın son muayene tarihi gibi bilgilere ulaşabilecek.


etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu