Güncel Haberler

Kripto para birimlerinin toplam değeri düştü


Kripto para piyasası Mt değerinde. Gox borsası, çalınan varlıkları 2014 yılında sahiplerine dağıtmaya başladı ve %7,7 düşüşle 2 trilyon doların altına indi.

Analiz şirketi Coinmarketcap’ın verilerine göre son 24 saatte neredeyse %6 oranında düşüş yaşayan Bitcoin fiyatı saat 11.45’te 54.250 dolar seviyesine geriledi.

Piyasa değeri açısından ikinci sırada yer alan Ethereum, son 24 saatte değerinin %9,6’sını kaybederek 2.864 dolara geriledi.

Küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 7,7 düşerek 1 trilyon 980 milyar dolara düştü.

Analistler, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatlarındaki düşüşün Mt. Bunun, Gox borsasının 2014 yılında çalınan varlıkları sahiplerine dağıtmaya başladığı yönündeki raporlar nedeniyle gerçekleştiğini iddia ediyor.

Monte artık çalışmıyor. Gox borsasının bu ay içerisinde 10 milyar dolar civarındaki kripto varlıklarını kademeli olarak sahiplerine dağıtması beklenirken, yatırımcılar bu varlıkların önemli bir kısmının satılmasından korkuyor.

Analistler, Joe Biden’ın ABD başkanlık seçimi adaylığından çekilip yerine “kripto para karşıtı” bir adayın getirilmesi ihtimalinin de söz konusu varlıklar üzerinde satış baskısı yarattığını söylüyor.

Fiyatı 2023’ün son çeyreğinden bu yana yükseliş trendine giren Bitcoin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin’e ilişkin 11 spot ETF başvurusunu onaylamasının ardından 14 Mart’ta 73.750 dolara ulaşarak rekor kırdı.


etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu