Güncel Haberler

Başkan Yardımcısı Yılmaz: Ekonomimiz istihdam yaratmaya devam ediyor


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son 11,5 yılın en düşük seviyesine gerileyen işsizlik oranının değerlendirmesini yaptı. Yılmaz, “Enflasyonla mücadele sürecinde uyguladığımız istihdam dostu politikalar sayesinde ekonomimiz istihdam yaratmaya devam ediyor.”

Başkan Yardımcısı Yılmaz’ın açıklamaları şöyle:

Enflasyonla mücadele sürecinde uyguladığımız istihdam dostu politikalar sayesinde ekonomimiz istihdam yaratmaya devam ediyor.

Mevsimsellikten arındırılmış verilere göre Mayıs 2024 işsizlik rakamları %8,4 oranında azalmaya devam ediyor. Bir önceki aya ve OVP beklentilerimize göre iyi bir performans sergileyen işsizlik oranı, geçen yılın mayıs ayına göre 1,1 puan azaldı.

İstihdamımız geçen yılın aynı ayına göre 1 milyon 267 milyon kişi artarak 32,9 milyon kişiye ulaşırken, istihdam oranı da yüzde 50 ile en yüksek seviyesine ulaştı.

Ekonomimizin potansiyelinin önemli bir göstergesi olan işgücüne katılım oranı %54,5 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

İstikrarlı, kapsayıcı ve sürdürülebilir ekonomik büyümenin sağlanmasında gençlerin ve kadınların daha fazla rol almasına önem veriyoruz. Bu çerçevede uygulanan politikalar sayesinde genç işsizliği geçen yılın aynı ayına göre 1,3 puan azalarak %15’e, kadınlarda ise aynı oran 2 puan azalarak %11’e geriledi.

Enflasyonla mücadele sürecinde, gençler ve kadınlar başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini kapsayan, girişimciliği ve yenilikçiliği destekleyen, kalkınma odaklı politikalarımızla istihdamı artırmaya devam edeceğiz.


etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu