Güncel Haberler

Stabilcoin alımları yavaşlıyor, Bitcoin 60 bin dolar eşiğinde duruyor

Son iki gün içinde kurumsal yatırımcılar stabilcoinlerdeki varlıklarını askıya aldı. Bitcoin fiyatı önemli bir psikolojik seviyenin üzerinde kalamadı.

Son 24 saat içinde Bitcoin (BTC) fiyatı %3,9 düşerek 12 Ağustos sabahı 58.930 dolara düştü. BTC günler önce 62 bin dolara kadar yükselmişti.

Kaynak: Cointelegraph

Onchain analiz platformu Lookonchain’in 12 Ağustos tarihli gönderisine göre

“Kurumların alımları geçici olarak durdurduğu görülüyor ve bugün BTC’nin dolar cinsinden fiyatı %4,5 düştü! Kurumların 2 gün önce Tether hazinesinden dolar cinsinden USDT almayı ve borsalara aktarmayı bıraktığını fark ettik.”

Kripto para borsalarına kurumsal stablecoin girişinin olmaması, yatırımcıların geleneksel finanstan kripto para birimlerine geçişine aracılık eden stabilcoinler nedeniyle, satın alma baskısının ve temel varlığa yönelik yatırımcı iştahının eksikliğine işaret ediyor olabilir.

Tether Bitcoin’in iyileşmesine katkıda bulundu mu?

Tether, dünyanın en büyük stablecoin’i olan Tether’in (USDT) arzını 5-9 Ağustos tarihleri ​​arasında piyasanın dip noktasından 1,3 milyar dolardan fazla artırdı.

Kraken, Coinbase, OKX ve Bullish gibi en popüler merkezi kripto para borsalarından bazılarına 1,3 milyar dolar aktarıldı.

Bitcoin’in fiyatı 5 Ağustos’ta beş ayın en düşük seviyesi olan 49.500 dolara düştü. Önde gelen kripto para birimi, 9 Ağustos itibarıyla %21’den fazla artış göstererek 60.000 doları aştı.

Kurumsal stablecoin’lere büyük girişler devam ederse Bitcoin fiyatı 60.000 dolarlık psikolojik direncin üzerine çıkabilir.

Bitcoin’in daha fazla yükseliş için 60.000 doları yeniden ele geçirmesi gerekiyor

Popüler analist Rekt Capital’in 10 Ağustos tarihli gönderisine göre, teknik analiz açısından Bitcoin fiyatının bir sonraki yükseliş için 60.600 dolar seviyesini yeniden kazanması gerekiyor:

Kaynak: Rekt Capital

Ancak ABD merkezli Bitcoin spot borsa yatırım fonlarına (ETF’ler) girişler düşük kalıyor. Farside Investors verilerine göre, ABD Bitcoin ETF’leri 9 Ağustos’ta 89 milyon dolardan fazla negatif net çıkış yaşadı.

Kaynak: Farside Yatırımcıları

ETF girişleri, bir kripto para biriminin fiyatının değer kazanmasına önemli ölçüde katkıda bulunabilir. Bitcoin ETF’leri, 50.000 $ sınırını aştığı 15 Şubat tarihine kadar kripto para birimine yapılan yeni yatırımların yaklaşık %75’ini oluşturuyordu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu