Güncel Haberler

Emlak Katılım’dan 2024’te 5,2 milyar lira net kâr

Emlak Katılım yılın ilk yarısında 5,2 milyar lira net kâr elde etti.

Bankadan yapılan açıklamaya göre Emlak Katılım, 2024 yılının ilk yarısına ilişkin mali sonuçlarını açıkladı. Banka, geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında, yılın ilk yarısında aktiflerini yüzde 59 artırarak 203,7 milyar liraya çıkarırken, Bankanın açıklamasına göre tahsilatın yüzde 60’ını 160,1 milyar liraya çıkaran Emlak Katılım, 2024 yılının ilk yarısına ait mali sonuçlarını açıkladı. Yılın ilk yarısında bankanın aktifleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 artarak 203,7 milyar liraya, tahsilatları ise yüzde 60 artarak 160,1 milyar liraya ulaştı.

Yılın ilk yarısında Emlak Katılım’ın ülke ekonomisine sağladığı nakdi ve gayri nakdi finansman toplamı 113 milyar lira olurken, sağlanan fonların büyümesi ise yüzde 64 oldu.

Özkaynak kârlılığında sektör lideri konumunu koruyan banka, istikrarlı faaliyet faaliyetleri sayesinde özkaynak kârlılığını %81’e yükseltti. Emlak Katılım’ın takipteki kredi oranı %0,52 ile sektör ortalamasının altında kalarak yılın ilk yarısında takipteki kredilerin yönetilmesinde olumlu bir sonuç elde etti.
Emlak Katılım’ın sermaye yeterlilik rasyosu 21,43 oldu.

Banka, gayrimenkul sektörüne yaptığı katkılarla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 73, bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 158 artışla 5,2 milyar lira net kâr elde ederek istikrarlı büyümesini sürdürdü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emlak Katılım Genel Müdürü Onur Gök, stratejik öncelikleri olan sürdürülebilir büyüme vizyonuyla ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiklerini söyledi.

Gök, şöyle konuştu: “Bu başarıyı ve elde ettiğimiz kazanımları verimli bir şekilde kullanarak uzun vadeli hedeflerimize ulaşmaya kararlıyız. Emlak Katılım olarak sadece ekonomiye değil, içinde bulunduğumuz çevreye ve topluma da katkı sağlamaya devam edeceğiz. Ülkemiz için sürdürülebilir bir gelecek inşa etme sürecinde yaşıyoruz.”


Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu