Güncel Haberler

Bu formasyon işe yararsa Bitcoin yeni zirveler görebilir

Bir kripto para tüccarı, Bitcoin (BTC) fiyatının alçalan-genişleyen üçgen olarak bilinen yükseliş grafiği oluşumuna dayanarak daha da yükseleceğini öne sürdü.

Trader Tardigrade, 12 Ağustos’ta sosyal medya platformu X’teki gönderisinde “Bitcoin genişleyen bir alçalan üçgen içinde hareket ediyor” dedi.

Analist, Bitcoin’in iki haftalık grafik zaman diliminde azalan genişleyen bir takozla yıldan bugüne fiyat hareketinden bahsediyordu.

Alçalan genişleyen takoz, düşüş trendi sırasında ortaya çıkan bir teknik grafik oluşumudur ve bir dizi düşük yüksek ve düşük alçakları birbirine bağlayan iki farklı çizgiyle karakterize edilir. Kama direncinin üzerinde belirleyici bir kırılma, yukarı yönlü bir kırılmayı teyit ediyor.

Analist, “Bu, BTC’nin 2019-2020’de izlediği modelin aynısı” dedi.

Bitcoin fiyatı 2020’de bu kalıbın dışına çıktığında %580 artarak 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolara ulaştı.

“Bu modelin dökümü BTC’yi yaklaşık 10.000 dolardan 70.000 dolara çıkardı.”

BTC/USD iki haftalık grafik. Kaynak Tardigrad Tüccarı

Bitcoin fiyatı, 9 Ağustos’ta sona eren haftada grafiğin baskın formasyon destek hattından 53.500 dolar civarında güçlü bir toparlanma gösterdi ve formasyon Trader Tardigrade modelinin önerdiği gibi devam ederse, kilit direnç olan 69.000 dolarlık bariyeri aşarak yükseliş eğilimini doğrulayabilir. seviye.

Başka bir analist Matthew Hyland da BTC/USD çiftinin “geçen yıl 4. çeyreğe ve seçim yıllarına (2012, 2016, 2020) girerken” benzer bir görünüm oluşturduğunu belirtti.

Hyland, Bitcoin’in dördüncü çeyreğe doğru sürekli bir yükseliş trendine girmeden önce bu yılların her birinde “bir dip bulduğunu” açıkladı.

Bu nedenle Hyland, Bitcoin fiyatının 50.000 doların altına düşmesinin BTC’nin bu döngü için dibi işaretleyeceğine inanıyor.

Hyland, X ile ilgili önceki bir gönderisinde, geçen haftaki mumun en uzun ve en düşük alt fitile sahip olduğunu gösteren bir grafik paylaşmıştı ve bu da önde gelen kripto para birimi için olası bir dip sinyalinin sinyalini veriyordu.

Trader Roman, bu haftalık kapanışı yükseliş eğilimi gösteren güçlü bir kapanış olarak nitelendirdi ve fiyatın sürdürülebilir bir yükseliş trendine girmesinin “sadece zaman meselesi” olduğunu ekledi.

Bu olumlu görünüme rağmen, Fear and Greed Index’e göre alıcıların kripto para piyasasına olan ilgisi, FTX çöküşü sırasında olduğundan daha düşük.

Endeksin şu anda 25’lik bir “aşırı korku” puanı var; bu, “korku”yu gösteren 39 puana sahip olduğu bir önceki güne göre keskin bir düşüş.

Bu arada bazı tüccarlar Bitcoin fiyatının yakın vadede sabit kalmasını bekliyor ancak bunu mutlaka bir düşüş sinyali olarak görmüyorlar.

Kripto para tüccarı Daan Crypto Traders, 11 Ağustos’ta X takipçilerine yazdığı bir gönderide, “Birkaç gün daha sınırlı satın alma devam ediyor. #Bitcoin kanalın orta noktasından reddedildi, temel desteğe geri dönüyor.”

“Burada daha yüksek bir dip oluşması gerekiyor, aksi takdirde boğaların başı dertte olacak.”

Kaynak: Jella

Bu yazı yatırım tavsiyesi veya tavsiyesi içermemektedir. Her yatırım ve ticaret hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu