Güncel Haberler

Bu Bitcoin için ne anlama geliyor?

Küresel yatırım devi Goldman Sachs’ın ekonomistleri, perakende satışlar ve işsizlikle ilgili son verilere dayanarak ABD’de gelecek yıl resesyon olasılığını yüzde 20’ye düşürdü.

17 Ağustos Bloomberg raporunda Jan Hatzius liderliğindeki Goldman ekonomistleri, olasılığın önceki tahminleri olan %25’ten düştüğünü ve 6 Eylül’de açıklanacak olan Ağustos ayı ABD istihdam verilerinin “oldukça iyi göründüğünü” söyledi. ,” “Resesyon ihtimalleri geçen yıl olduğu yerdeydi.” “Bunu %15’e düşürecekler” dedi.

Ekonomistlerin, Fed’in Eylül toplantısında faiz oranlarını %0,25 düşüreceğinden “daha emin” olduklarını ancak 6 Eylül’de istihdama ilişkin bir başka aşağı yönlü sürprizin %0,5’lik bir hamleyi “tetikleyebileceğini” de sözlerine ekledi.

ABD hisse senetleri, Temmuz perakende satış verilerinin analistlerin tahminlerini aşmasıyla geçen hafta yükseldi ve 2023 başından bu yana en büyük artışa işaret etti. ABD Çalışma Bakanlığı tarafından 15 Ağustos’ta açıklanan veriler aynı zamanda yeni işsizlik yardımına başvuran kişi sayısının da düştüğünü gösteriyor önceki hafta bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

Bu Bitcoin için ne anlama geliyor?

IG Markets analisti Tony Sycamore, Cointelegraph’a Goldman’ın oranlardaki düşüşün yalnızca “küçük bir değişiklik” olduğunu ve “kripto para birimleri de dahil olmak üzere birden fazla varlık sınıfında risk almak isteyen yatırımcıların sayısında bir artışa” yol açma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

10x Research’ün araştırma başkanı Markus Thielen, Cointelegraph’a Bitcoin yatırımcılarının “bir faiz indirimini memnuniyetle karşılayabileceklerini, ancak bunun bir durgunluk anlamına gelme riski de bulunduğunu, bu durumda Bitcoin’in daha önce olduğu gibi bir düzeltme gerçekleştirmesini bekleyebileceğimizi” söyledi. 2019.”

Bitcoin, teknoloji ağırlıklı Nasdaq’ın aynı dönemde %5 oranında değer kazanmasına rağmen geçen hafta sabit kaldı. Kaynak CoinGecko

Thielen, Fed’in Temmuz 2019’da faiz oranlarını düşürdüğünde kısa süreli bir yükselişle “Bitcoin’in başlangıçta %20 arttığını” kaydetti. Uzman, Fed’in “o yıl iki faiz indirimi daha yapmasına rağmen, Bitcoin’in 2019’u ilk faiz indiriminden sonraki zirvesinden %35 düşüşle bitirdiğini” ekledi.

Ancak bazı ekonomistler hâlâ resesyondan korkuyor.

Yatırım bankasının küresel baş ekonomisti Bruce Kasman, “işgücü talebinde ve iş gücü kayıplarında beklenenden daha güçlü zayıflamaya ilişkin ilk işaretlerin” bulunduğunu ve iş anketlerinin “küresel üretimde ivme kaybı” gösterdiğini paylaştı.

“Öte yandan, bu hareket, hizmetler sektörünün öncülüğünde genel faaliyette devam eden sağlam kazanımlar tarafından hafifletildi.”

JPMorgan’ın 2025 sonuna kadar resesyon olasılığı %45’te sabit kalırken Kasman, “siyasi ortama ilişkin ek belirsizlikler” olduğunu da sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu