Güncel Haberler

Cardano (ADA) ilk 10 kripto para birimi arasındaki yerini Tron’a (TRX) kaptırdı

CoinMarketCap’e göre Cardano, son yedi gün içinde yaklaşık %3’lük bir düşüşün ardından piyasa değeri açısından ilk 10 kripto para biriminden düştü.

Bir zamanlar 2021 boğa döngüsünde kripto para sıralamasında üçüncü sırada yer alan Cardano (ADA), şu anda Tron’un (TRX) ardından 11. sırada yer alıyor. Tron’un şu anda 12,04 milyar dolarlık piyasa değeri varken Cardano’nun piyasa değeri 11,89 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Bu Cardano’nun ilk 10’dan düşmesi değil. Mayıs ayında Toncoin, TON’un iki haftada %30 artmasının ardından ADA’yı geride bıraktı.

Piyasa değerine göre ilk 10 kripto para biriminin performansı. Kaynak: CoinMarketCap

Bu, çoğu kripto para biriminin temel destek seviyelerinin altına düştüğünü gören piyasa çapında bir düzeltmenin devam etmesiyle birlikte geliyor. Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), son 30 gün ve 24 saatte sırasıyla yüzde 11 ve 2,5 kayıpla düşüşe öncülük etti.

ADA’nın koltuğunu kaybedip kaybetmemesi piyasa eğilimleri, yatırımcı duyarlılığı ve genel koşullar dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlıdır.

Alternative.me verilerine göre Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi 28 ile “Korku” bölgesinde kalmaya devam ediyor. Bu, geçen haftaki “aşırı korku”ya göre hafif bir artış olsa da yatırımcıların hala riskten kaçınma eğiliminde olduklarını gösteriyor modu.

Kripto Para Korkusu ve Açgözlülük Endeksi. Kaynak: Alternative.me

DefiLlama’nın verilerine göre Cardano ağı, Ethereum’un 350.000 ve Tron’un 1,9 milyon aktif adresine kıyasla yalnızca 23.807 aktif adrese sahip bir “hayalet ağ” olarak tanımlanıyor. Ağda kilitlenen toplam değer 178,07 milyon dolar olup, DeFi pazar payının %1’inden azını oluşturuyor ve Ethereum, Solana ve Tron ile ilk üçte 29. sırada yer alıyor.

Engellenen toplam değere göre sıralanan en iyi ağlar. Kaynak: DefiLlama

Bu yazı yatırım tavsiyesi veya tavsiyesi içermemektedir. Her yatırım ve ticaret hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu