Güncel Haberler

Kripto para piyasasında bugün ne oldu?

El Salvador hükümeti, stratejik yönetim ve kamu politikasını vurgulayan kapsamlı bir Bitcoin sertifikasyon programı aracılığıyla 80.000 çalışanı eğitmeyi hedefliyor. Monte Gox bağlantılı kripto cüzdanlar, yeni ve bilinmeyen bir cüzdana 700 milyon dolar aktardı. Ancak uzmanlar bunların alacaklılar arasındaki dağıtım olup olmadığından emin değil. Bu arada Donald Trump, 2024 başkanlık seçimlerini kazanması halinde Tesla CEO’su Elon Musk’u kabinesine alacağını söyledi.

El Salvador kamu çalışanları için Bitcoin sertifikalarını başlattı

El Salvador Ulusal Bitcoin Ofisi (ONBTC), 80.000 kamu çalışanı için bir Bitcoin eğitim ve sertifikasyon programı başlatacak.

160 saatlik sanal eğitim, Bitcoin’in yasal ödeme aracı olarak kullanımına ilişkin çeşitli kavramları, yasaları, becerileri ve yönetimi detaylandıran yedi modülden oluşuyor.

Kaynak: Bitcoin ofisi

ONBTC Direktörü Stacy Herbert, eğitimin El Salvador’un Bitcoin merkezli ekonomisi üzerinde “kombinatoryal bir etki” yaratacağını öngörüyor.

“Bu eğitim projeleri, El Salvador’un ve onun Bitcoin (ve teknoloji) politikasının uzun vadeli başarısına yönelik çok düşük zaman tercihi taahhütlerini temsil ediyor.”

Monte Gox, 3 haftadaki ilk büyük hamlesinde Bitcoin’de 700 milyon dolar kaybetti

Feshedilmiş kripto para borsası Mt. Gox, Temmuz sonundan bu yana yaptığı ilk büyük işlemde yaklaşık 12.000 Bitcoin’i yeni, bilinmeyen bir cüzdan adresine taşıdı.

Monte Gox bu işlemi 20 Ağustos günü öğleden sonra 14.39 civarında gerçekleştirdi. Borsa, “1PuQB” ile başlayan boş bir adrese 709,4 milyon dolar değerindeki 12.000 Bitcoin (BTC) gönderdi.

Ayrıca Arkham İstihbarat Dağı’nda. 74,8 milyon dolar değerindeki 1.265 BTC’yi Gox soğuk cüzdan etiketli “1Jbez” ile başlayan adrese taşıdı. O tarihten bu yana fonlar aktarılmadı.

Kaynak: Lookonchain

Bu büyük hareket, Mt. Bu, Gox’un, borsanın 2014’teki hack ve çöküşünden sonra kripto para birimlerini geri almayı bekleyen alacaklılara daha fazla Bitcoin iade etmeye hazırlandığı anlamına gelebilir.

Ancak Galaxy’nin araştırma direktörü Alex Thorn aksini düşünüyor.

Thorn, taşınan fonların yalnızca küçük bir kısmının (74,5 milyon dolar) dağıtıma gideceğine, geri kalanının ise güven yönetimine ait “soğuk cüzdanlara” gideceğine inanıyor.

Trump, Elon Musk’un yeni yönetimde yeri olabileceğini söyledi

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Kasım ayındaki seçimleri kazanması halinde girişimci Elon Musk’u kabinesine eklemeyi düşünebileceğini söyledi.

Reuters’e yakın zamanda yapılan bir açıklamada Trump, Musk’ı gelecek yıldan itibaren bir kabine veya danışmanlık görevi için “kesinlikle değerlendireceğini” söyledi. Musk’ın hangi bakanlıkta görev yapacağı bilinmiyor.

Kaynak: Elon Musk

Musk geçen hafta X Spaces’ta Trump’la röportaj yaptı. Röportaj, sosyal medya platformunda yaşanan “büyük bir DDoS saldırısı” nedeniyle 30 dakikadan fazla ertelendi.

Musk röportaj sırasında şunları söyledi: “Bu devasa saldırının gösterdiği gibi, Başkan Trump’ın söyleyeceklerini dinleyen insanlara karşı çok fazla muhalefet var.”

Trump, başkanlık kampanyasının bir parçası olarak Bitcoin yanlısı bir duruş benimsedi. Bu ayın başlarında Başkan Joe Biden’ı ABD hükümetinin BTC varlıklarını satmaması gerektiği konusunda uyardı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu