Güncel Haberler

Bitcoin İçin Büyük Tehlike: Madenciler Satışa mı Hazırlanıyor?

Kripto para madencilerinin satılık olarak tuttuğu Bitcoin miktarı iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Tarih tekerrür ederse bu durum kısa vadede Bitcoin fiyatının düşmesine neden olabilir.

Bitcoin (BTC) madencilerinin tezgah üstü (OTC) bakiyeleri önemli zirvelere ulaştığından BTC fiyatı daha önce %63’e varan düşüşler görmüştü.

CryptoQuant’ın 21 Ağustos tarihli bir raporuna göre, “Tarihsel olarak OTC Bitcoin bakiyelerindeki artışlar, Bitcoin fiyatlarındaki düşüşlerle ilişkilendirildi.”

OTC bakiyeleri büyük satışları gösterebilir

Madenciler için Bitcoin OTC bakiyeleri, son üç aydaki %70’lik devasa artışın ardından Haziran 2022’den bu yana görülmeyen bir seviyeye ulaştı. Veriler, bu ölçümün şu anda 368.000 Bitcoin’e veya yaklaşık 22,36 milyar dolara ulaştığını gösteriyor.

Madencilerin OTC Bitcoin bakiyelerinin daha yüksek seviyelerini genellikle Bitcoin fiyatında bir düşüş izler. Kaynak CryptoQuant

Mayıs 2018’de Bitcoin OTC bakiyeleri 400.000 BTC’nin üzerine çıktıktan sonra Bitcoin’in fiyatı 8.475 dolardı. Aralık 2018 itibarıyla fiyat %63 düşüşle 3.183 dolara geriledi.

Benzer şekilde, Bitcoin’in fiyatı Kasım 2021’de 64.000 dolar civarındayken ve madenciler için OTC bakiyeleri tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 500.000 Bitcoin’deyken, varlığın fiyatı sadece iki ay sonra, Ocak 2022’de %45 düşerek 35.058 dolara geriledi.

CryptoQuant, madencilerin Bitcoin satmak için OTC işlemlerini tercih ettiğini ve piyasadaki artan likidite nedeniyle kripto para borsalarında satış yaparken Bitcoin fiyatının önemli ölçüde etkilenmesinden kaçınmak istediklerini açıkladı.

Bununla birlikte, kripto para borsalarında Bitcoin arzındaki son düşüş ve Bitcoin balinalarının son altı haftada 94.700 token biriktirmesi, satış baskısını dengeleyebilir ve Bitcoin fiyatını destekleyebilir.

Madenciler Bitcoin yarılanmasından sonra hala mücadele ediyor

Bu, Bitcoin’in Nisan ayında yarıya indirilmesinin ardından artan işletme maliyetleri ve azalan madencilik ödüllerinin ardından geldi.

Ortalama bir Bitcoin madencisi şu anda zararla çalışmaktadır. MacroMicro ve CoinMarketCap’in verilerine göre, bir Bitcoin çıkarmanın ortalama maliyeti 72.224 dolar iken Bitcoin’in şu anki fiyatı 60.797 dolar.

Bitcoin yorumcusu Colin Harper, 22 Ağustos tarihli bir makalede açıkladı

Kaynak: Colin Harper

Harper, “Görüşme yapılan her madenci en yeni ekipmanı satın almak için çaba gösterdi” diye ekledi.

18 Ağustos’ta VanEck, Bitcoin madencilerinin, yapay zeka ve yüksek performanslı bilgi işlem sektörüne (HPC) kısmen güç sağlamaya geçmeleri halinde, 2027 yılına kadar potansiyel olarak yaklaşık 13,9 milyar dolar ek yıllık gelir elde etme fırsatına sahip olacaklarını öne sürdü.

VanEck, “Yapay zeka şirketlerinin enerjiye ihtiyacı var ve Bitcoin madencileri de bu enerjiye sahip” dedi.

Bu yazı yatırım tavsiyesi veya tavsiyesi içermemektedir. Her yatırım ve ticaret hareketi risk içerir ve okuyucular karar vermeden önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu