Güncel Haberler

Bu seviye aşılırsa devamı yaşanabilir

Bazı kripto para tüccarları, Bitcoin’in fiyat tablosunda, Bitcoin’in 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmaya yaklaşmasına yol açabilecek bir model oluştuğuna inanıyor.

Kripto para tüccarı Mister Crypto, 24 Ağustos tarihli bir analiz videosunda, Bitcoin’in (BTC) 64.000 doların üzerinde devam etmesi durumunda, 30 Temmuz’dan bu yana ulaşamadığı 68.000 dolar seviyesine doğru toparlanmasının “çok muhtemel” olduğunu açıkladı.

Kaynak: Bay Kripto

68.000 dolara yaklaşmak, yatırımcıları, 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.991 dolardan (2024’te yakından izlenecek önemli bir seviye) ne zaman çıkabileceğine dair yeni bahisler yapmaya teşvik edebilir.

CoinMarketCap verilerine göre, yayınlandığı sırada Bitcoin bu seviyenin hemen üzerinde 64.245 dolardan işlem görüyordu.

23 Ağustos’ta BTC, 20 gün içinde ilk kez 64.000 doları aştı ve 63.500 dolara çekilmeden önce bu seviyenin üzerinde tutunmak için mücadele etti.

Bu hamle, Fed Başkanı Jerome Powell’ın güvercin yorumlarının ardından geldi. ABD’li yatırımcılarda faiz indirimlerinin başlayacağına dair güven tazelendi. Powell, kesintilere ilişkin kesin bir zaman çizelgesi sunmadı.

64.000 dolar seviyesi, Bitcoin spot borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) 11 Ocak’ta onaylanmasını takip eden aylarda Bitcoin için temel destek olarak görülüyordu.

Ancak “Kripto Kara Pazartesi” olarak da bilinen 5 Ağustos’taki son düşüşle birlikte bu seviye Bitcoin için bir direnç haline geldi.

Mister Crypto, yatırımcıları Bitcoin fiyatının hafta sonu büyük bir hareket yapmasının pek olası olmadığı ve fiyatının mevcut seviye civarında konsolide olacağı konusunda uyardı.

Kripto fenomeni Elja, 684.400 X takipçisine “boğaların Bitcoin’i 68-70.000 dolara itme zamanının geldiğini” söyledi.

Elja’nın açıklamasının nedenlerinden biri de Bitcoin fiyatının henüz aşırı alımda olmadığını gösteren Göreceli Güç Endeksi (RSI) oldu.

RSI’nın 70’in üzerinde olması piyasanın aşırı alımda olabileceğini gösterir. 30’un altında olması piyasanın aşırı satışta olabileceğini gösterir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu