Güncel Haberler

Bitcoin’deki bu mum çubuğu oluşumu yükselişin habercisi olabilir

Bir analiste göre Ağustos ayının sonu, Bitcoin grafiğinde “çok ilginç bir aylık mum çubuğu” üretebilir. HODL15Capital’e göre aylık kapanış potansiyel bir trendin tersine döndüğünü işaret edebilir.

Analist HODL15Capital, 26 Ağustos X gönderisinde bunun “muhtemelen Bitcoin tarihindeki en ilginç aylık mum” olduğunu belirtti.

Analist, aylık zaman dilimi grafiğinde “yusufçuk doji” mum çubuğu formasyonuna benzer bir görünümün bulunduğunu kaydetti.

Diğer uzmanlar ise yatırımcıları ayın henüz bitmediği ve temel verilerin piyasa hareketlerini etkileme ihtimalinin daha yüksek olduğu konusunda uyardı.

Kaynak: HODL15Sermaye

Dragonfly doji, geçmiş fiyat hareketlerine bağlı olarak yukarı veya aşağı potansiyel fiyat dönüşünün sinyalini verebilen bir mum çubuğu formasyonudur.

Cointelegraph’a verdiği röportajda FXPro kıdemli analisti Alex Kuptsikevich, Bitcoin’in (BTC) aylık grafiğinde yusufçuk oluşumunun ay başındaki düşüşün ardından toparlanma iyimserliğini yansıttığını söyledi:

“Bu potansiyel olarak Mart ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesinden sonra gördüğümüz olumsuz eğilimin tersine döndüğünün bir işareti.”

Ancak Kuptsikevich, ayın henüz bitmediğini ve bir model oluşumunun doğrulanmasının tamamen doğru olmadığını hatırlamanın önemli olduğu konusunda uyardı.

Kuptsikevich, “BTC, ayın başında keskin bir düşüşün ardından geri alındığında, haftalık zaman diliminde yusufçuk deseni oluştuğunda Bitcoin’deki boğaların gücünü zaten gördük” dedi.

Ancak BTC’nin “Mart ayından bu yana geniş bir alçalan kanalda kaldığı ve önünde çeşitli teknik engeller bulunduğu” konusunda uyardı:

“Yalnızca 68.000 doların üzerindeki bir geçiş, düşüş trendinde bir kırılmadan bahsetmemize olanak tanıyacak.”

Analist, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 74.000 doların üzerine ikinci bir kırılmanın Bitvoin’i “110.000 dolar seviyesine hızlı bir yükselişe” iteceğini söyledi.

Ancak Bitcoin’in daha yüksek seviyelere çıkmadan önce uzun bir konsolidasyona girme ihtimali var.

Apollo Crypto analisti Henrik Andersson teknik verilerden ikna olmadı. Andersson, “temellerin ve beklentilerin piyasayı yönlendirdiğini” söyledi.

Cointelegraph’a Bitcoin’in son birkaç ayına Alman hükümetinin satışları ve Mt. Gox geri dönüyor ve Fed’in faiz kararlarının ve ABD seçimlerinin gelecekte piyasaları etkileyeceğini öngörüyor:

“Faiz indirimleri ve seçim tahminleri kısa ve orta vadede etkili olacak.”

27 Ağustos’ta BTC’nin fiyatı %1,2 düşüşle 63.150 dolara geriledi.

Bu hamle yusufçuk dojisinin aylık zaman diliminde çekiç muma dönüşmesine neden oldu.

Düşüş trendi tersine döndüğünde çekiç mum çubuğu formasyonlarıyla sıklıkla karşılaşılır.

BTC’nin aylık grafiği. Kaynak: TradingView

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu