Güncel Haberler

Elon Musk’tan Uyarı: ABD İflasa Gidiyor

Oluşturulma tarihi: 03 Ekim 2024 15:52

Dünyanın en zengin adamı Elon Musk, Amerika’nın borcunun 35,6 trilyon dolara ulaşmasının ardından “ABD iflasa doğru gidiyor” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, sahibi olduğu X.com’da bir gönderi paylaştı. Musk, Amerikan borcunun arttığını gösteren bir rapora atıfta bulunarak, “ABD iflasa doğru gidiyor” dedi.

Paylaşımın ardından Muhafazakar Miras Vakfı’ndan ekonomist EJ Antoni, Amerikan borcuna ilişkin yeni rapor hakkında yorum yaptı. Antoni, Forbes’a ilişkin yorumunda şunları söyledi: “Federal borç yeni mali yılın ilk gününde 204 milyar dolar artarak 35.669 trilyon dolar ile yeni bir rekora ulaştı ancak durum daha da kötüleşiyor. Hazine de nakitlerini azaltmak zorunda kaldı. Bakiyenin 72 milyar dolar olması basitçe “Günlük 275 milyar dolardan fazla zararı temsil ediyor” diye yazdı.

Kongre Bütçe Ofisi’nin bu yılın başlarında yaptığı bir analize göre, ABD borcuna ilişkin faiz ödemelerinin bu yıl 870 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Analiz, Kovid dönemindeki devasa harcamalar ve para basımından kaynaklanan kontrolden çıkan enflasyonun Federal Reserve’ü faiz oranlarını daha önce hiç görülmemiş bir orana yükseltmeye zorlamasının ardından öngörüde bulundu.

class = “medyanet-inline-adv”>

ABD’nin ulusal borcu son yıllarda hızla arttı ve büyük ölçüde Kovid tedbirleri nedeniyle 2024’ün başlarında 34 trilyon doları aştı.

Bitcoin Fiyatları Artabilir

Bu yılın başlarında Bank of America’daki analistler, ABD’nin borç yükünün her 100 günde bir 1 trilyon dolar artacağı, bunun da Bitcoin fiyatında artışa yol açabileceği ve borcun 2024 sonuna kadar 36 trilyon dolara ulaşabileceği uyarısında bulunmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu