Güncel Haberler

Bitcoin’in yükselme zamanı geldi mi?

Bitcoin fiyatı 2021’in en yüksek seviyesi olan 69.000 doların altında konsolidasyona giriyor. Trader Bob Loukas, dört yıllık bir döngünün “patlayıcı” bir dönemine yaklaştığımıza inanıyor.

Loukas, 8 Ekim’de X’te yayınlanan bir gönderide, “Bitcoin, dört yıllık döngüsünün ikinci yılını önümüzdeki ay kapatacak ve döngünün üçüncü ve tarihsel olarak patlayıcı yılına girecek” dedi.

Loukas, Bitcoin (BTC) fiyatındaki zirveleri ve düşüşleri belirlemek için dört yıllık bir döngü modeli kullanıyor. Tarihsel benzerlikler, piyasanın mevcut döngüde ne zaman zirveye çıkacağını belirlemeye yardımcı olabilir.

Loukas, Bitcoin’in 14 Mart’ta ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.835 dolardan düşüşünün ardından şu anda yükselen-düşen bir takoz formasyonu oluşturduğunu belirtti. Tüccar, yatırımcı beklentileri değiştikçe ve faiz oranları düştükçe Bitcoin’in yakında parabolik bir yükseliş trendine girebileceğini öngördü.

“8 aylık bir temel oluşturuldu, beklentiler sıfırlandı ve ölçümler iyileşiyor. Yani senaryo mükemmel.”

Kaynak: Bob Loukas

Loukas’ın analizi, süregelen jeopolitik gerilimler, yaklaşan ABD başkanlık seçimleri ve ABD ekonomisinin sağlığına ilişkin şüpheler nedeniyle genel piyasa belirsizliği ve korkunun devam ettiği bir zamanda geldi.

Analiste göre boğaların, döngünün üçüncü yılına girişi teyit etmek için Ekim ayındaki sekiz aylık tabanını, genişleyen kama formasyonunun üst trend çizgisinin üzerinde bir aylık mum kapanışı ile korumaları gerekecek.

Bu iyimser bakış açısının ışığında, blockchain analiz firması Santiment’teki analistler, dördüncü çeyrekte yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisinin arttığını gözlemledi:

“Analistler ve topluluk üyeleri “Uptober” ve 2024’teki boğa koşusu potansiyeli konusunda iyimser olmaya devam ediyor. “Ayrıca, özellikle daha fazla spot ETF beklentisiyle Bitcoin’e yönelik kurumsal ilgi de artıyor.”

Kaynak: Santimento

Spekülatif alım devam ederse ortaya çıkan FOMO, Loukas’ın öngördüğü gibi önemli bir yükselişe yol açabilir.

Kurumsal talep arttıkça ve net girişler ABD merkezli spot Bitcoin ETF’lerine geri döndükçe, Bitcoin dördüncü çeyreğin yükseliş hikayesinin ardından dört yıllık döngüye devam edebilir.

Bu yazı yatırım tavsiyesi veya tavsiyesi içermemektedir. Her yatırım ve ticaret hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu