Güncel Haberler

ABD Kripto Para Borsası Ripple (XRP) Nedeniyle SEC’e Dava Açtı

Kripto para borsası Bitnomial, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve beş komisyon üyesine karşı dava açtı. Borsa, ajansı XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu iddia ederek “dijital varlıklar üzerindeki yetki alanını aşırı genişletmekle” suçladı.

Bitnomial, 10 Ekim’de Illinois’deki federal mahkemede açılan bir davada, XRP’nin (XRP) halihazırda bir emtia olarak kabul edildiğini ve SEC’in “Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu tarafından düzenlenen ve onun münhasır yargı yetkisine tabi olan bir ürün üzerinde yargı yetkisini kullandığını” savundu. “.

“Bunu yaparak SEC, Bitnomial üzerindeki düzenleyici yükü uygunsuz bir şekilde artırıyor.”

CFTC’nin 2020 yılındaki kripto para vadeli işlem alım satım hizmeti için ağustos ayında onayladığı Bitnomial, XRP vadeli işlem sözleşmelerini kendi borsasında listelemek için CFTC’ye bir sertifika sundu.

Borsa, XRP vadeli işlemlerinin menkul kıymet olduğunu ve ürünleri listelemeden önce Bitnomial’ın borsa olarak kaydolmasını gerektirdiğini savunarak SEC ile temasa geçtiğini söyledi.

Bitnomial, XRP vadeli işlemlerini listelemeye yönelik yasal gerekliliklere “uyamayacağını” çünkü tokenı ihraç eden Ripple Labs’in bunu menkul kıymet olarak kaydetmesi gerektiğini ancak bunu başaramadığını söyledi.

“SEC, Bitnomial’ın XRP vadeli işlemlerini listelemesini etkili bir şekilde engelledi.”

Bitnomial’ın dosyasından bir alıntı, SEC’in yetkisini “aşırı genişlettiğini” iddia ediyor. Kaynak: PACER

Bitnomial ayrıca SEC’in Ripple Labs’e karşı açtığı davada verdiği kararda, kurumun ikincil piyasalarda işlem gören XRP’nin menkul kıymet olarak kabul edilmediğini kabul ettiğini belirtti.

2 Ekim’de SEC, Yargıç Analisa Torres’in kararını bozmak için bu karara itiraz edeceğini söyledi.

Bitnomial, XRP vadeli işlemlerinin menkul kıymet olmadığına dair açıklayıcı bir karar ve SEC’in türevler üzerinde yargı yetkisi iddia etmesini veya bunları listelemesi için şirkete karşı icra davaları açmasını engelleyen bir ihtiyati tedbir istiyor.

8 Ekim’de küresel dijital varlık borsası Crypto.com da Wells’ten SEC’in şirkete karşı yaptırım uygulayabileceğini belirten bir bildirim aldıktan sonra SEC’e dava açtı.

Bitnomial’ın davası, Bitwise’ın benzer başvurusundan sadece birkaç gün sonra, Canary Capital’in 8 Ekim’de XRP borsa yatırım fonu (ETF) başlatmak için SEC’in kapısını çalmasıyla geldi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu