Güncel Haberler

Peter Todd, muhtemelen Satoshi Nakamoto kimdir?

HBO’nun Elektrik parası: Bitcoin’in gizemi Belgeselinde Peter Todd’un Bitcoin’in anonim yaratıcısı Satoshi Nakamoto olduğu iddia edildi.

39 yaşındaki Kanadalı, Bitcoin’in (BTC) lider geliştiricisi, danışmanı ve diğer kripto ve blockchain yazılımlarının geliştiricisi olarak uzun süredir devam eden katkılarıyla tanınıyor.

Todd, belgeselin yayınlanmasından önce ve sonra Nakamoto olduğunu inkar etti ve açıkça X dilinde “Ben Satoshi değilim” yazdı.

BitMEX Research bunu 8 Ekim tarihli bir makalesinde söyledi

Kaynak: BitMEX Arama

Todd, 2011’de ortadan kaybolmadan önce Nakamoto’yla Bitcoin’in kodu ve işlevselliği hakkında kamuya açık olarak iletişime geçen birkaç kişiden biri. Bu iletişimler, belgeselin yapımcısı Cullen Hoback’in Todd’un Nakamoto olabileceğine dair kanıt olarak gösterdiği kanıtlardan bazılarını oluşturuyor.

Todd, Nakamoto, merkezi olmayan eşler arası ödeme sistemi vizyonunu özetlediği Bitcoin teknik incelemesini ilk yayınladığında 23 yaşındaydı.

2019 tarihli bir podcast’te Todd, Bitcoin’in ilk işbirlikçisi Hal Finney ve Hashcash’in mucidi Adam Back ile iletişim kurmaya başladığında yaklaşık 15 yaşında olduğunu söyledi.

Todd, Temmuz 2014’ten bu yana Bitcoin platformu Coinkite’ta Bitcoin Core geliştiricisi ve 2015’ten bu yana dijital koleksiyon platformu Verisart’ta yönetim kurulu danışmanı olarak görev yapıyor.

Todd, 2001 yılında üç ay boyunca Starnix Linux sistemlerinde hizmet ve destek geliştiricisi olarak çalıştı ve 2007 ile 2008 yılları arasında çeşitli kısa vadeli görevlerde bulundu.

Bitcoin teknik incelemesinin yayınlandığı yıl Todd, Gedex Inc.’i kurdu. Şirkette elektronik tasarımcısı olarak çalışmaya başladı.

Todd, 2014’ten bu yana Bitcoin ağı üzerine kurulu bir dijital para birimi ve iletişim protokolü olan Mastercoin’deki baş bilim adamı da dahil olmak üzere kripto para birimi endüstrisinde üst düzey roller üstlendi.

Söz konusu isim aynı zamanda 2014 yılında başlattığı açık kaynaklı Bitcoin cüzdanı Dark Wallet’ın da baş geliştiricisi.

Bitcoin geliştiricisi, 2016 yılında Zcash’in güven kurulum törenine katılarak cüzdanların ve blockchain protokollerinin güvenliğini sağlamak için kriptografik anahtarların oluşturulmasına yardımcı oldu. Daha sonra katılımını “anlamsız” olarak nitelendirdi.

2019’da kriptograf Isis Lovecruft, Todd’u kendisine cinsel tacizde bulunmakla suçladı. Todd bunu reddetti ve aynı yıl Lovecruft’a hakaret davası açtı.

Dava 2020’de çözüldü ve Lovecruft’un Todd’un kendisine hiçbir zaman cinsel saldırıda bulunmadığını açıklayan bir açıklama yayınlaması karşılığında dava maddi tazminat olmaksızın reddedildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu