Güncel Haberler

Kredi Kartı Limiti Artırma Yolları 2024 || Kredi kartı limiti nasıl artırılır, neye dayanmaktadır? Kredi kartı limitinizin artırılması ne kadar sürer?

KREDİ KARTI LİMİTİNİZİ ARTIRMANIN YOLLARI

Kredi kartı limitinin belirlenmesinde rol oynayan en önemli iki faktör kişinin aylık geliri ve kredi puanıdır. Bu iki faktöre göre kişiye verilen limit, sahip olduğu kart sayısı ne olursa olsun değişmez.

Her ne kadar kredi kartı limitiniz için dikkate almanız gereken ilk faktör gelir olsa da, kredi kartı limitinizin belirlenmesinde en az gelir kadar kredi puanının da etkisinin olduğu kabul edilmektedir. Kredi notu incelemesinde kişilerin geçmiş borçları, borçları nedeniyle açılan davalar, ödeme alışkanlıkları, mevcut bir kredisi olup olmadığı ve risk durumları dikkate alınır.

Bankalar tüm bu bilgileri inceledikten sonra kredi puanınızı dikkate alarak kredi kartı limiti belirler. Kredi kartı limitinizi belirlerken unutmamanız gereken nokta her bankanın belirlediği kredi kartı limitinin aynı olmamasıdır. Dolayısıyla bir bankadan kredi kartı limitinin düşük olmasının diğer bankayı bağlayıcı bir etkisi bulunmamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu