Güncel Haberler

Bitcoin’in düşüşü 2016 rallisinin başlangıcını hatırlatıyor

Uzman tüccar Peter Brandt’a göre, Bitcoin’in Nisan 2024’teki yarılanma sonrasındaki düşüşü, 2016’daki boğa rallisi öncesindeki piyasa hareketlerine benzemeye başladı.

Paylaşılan bir makalede

Brandt, yarılanma tarihlerinden bu yana piyasanın yaşadığı düzeltmelerin derinliğini karşılaştırdı ve bunların çok benzer olduğunu söyledi.

2016 yılında Bitcoin (BTC) yarılanması 9 Temmuz’da gerçekleşti ve varlığın o günkü fiyatı 650 dolardı. Bu döngü sırasında piyasalar, bir aylık yarılanmanın ardından %27 düşüşle 474 dolara düştü ve Aralık 2017’de 20.000 dolara kadar yükseldi.

Benzer şekilde, Bitcoin’in 50.000 doların altına düşmesi, yarılanma sonrası en yüksek seviyesi olan 64.962 dolardan %26’lık bir düşüşü temsil ediyor.

Kaynak: Peter Brandt

Ancak bazı analistler Bitcoin’in daha da düşebileceği konusunda uyarıyor.

CoinGecko’ya göre 5 Ağustos’ta BTC 49.221 dolara düştü.

Bitcoin, temmuz sonunda 70.000 dolara ulaştığından bu yana değerinin yüzde 20’sini kaybetti, ancak toparlanma işaretleri göstererek 6 Ağustos’ta Asya’daki erken işlemlerde 56.000 dolar kazandı.

5 Ağustos’ta ITC Crypto’nun kurucusu Benjamin Cowen şu konuda bir yazı yazdı:

Kaynak: Benjamin Cowen

Merkezi olmayan telekomünikasyon ağı Chirp’in kurucusu ve CEO’su Tim Kravchunovsky, Cointelegraph’a yazdığı bir notta, 2020’de olduğu gibi kripto varlıkların diğer riskli varlıklara göre çok daha hızlı toparlandığını görebildiğimizi söyledi.

Büyük satışlar kripto para birimine özgü bir sorun değil çünkü “makroekonomik faktörler ön planda.”

“Önümüzdeki saat ve günlerde, 2020’de gördüğümüze benzer şekilde kripto para birimleri ile geleneksel hisse senetleri arasında bir farklılık görebiliriz.”

“O zamanlar kripto para birimleri, salgının neden olduğu çöküşten geleneksel borsalara kıyasla çok daha hızlı ve daha belirgin bir toparlanma süreci geçirmişti ve bu kez benzer bir şey görebiliriz” diye ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu