Güncel Haberler

‘Yetenek sensin’ KOSGEB | Başlangıç ​​haberleri


Girişimci Destek Programının üst limitini 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkaran KOSGEB’den destek almak isteyen girişimciler Niğde’de jüri karşısına çıktı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Girişimcileri Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın sunduğu destek programlarından yararlanmak isteyen 8 girişimci, Niğde TEKNOPARK’ta düzenlenen programda iş fikirlerini anlattı. KOSGEB Daire Başkanı Asım Türkmen duydukları iş fikirlerinin sürdürülebilirliğine dikkat ettiklerini belirterek; “İşine yeni başlayan ve 3 yıllık dönemde olanlar bu desteğe başvurabilirler. 2 milyon TL’ye kadar destek sağlıyoruz. Niğde’den başvuran tüm girişimcilerle görüştük. Ön elemede gerekli puanlama kriterlerini aşarak projelerini jüri önünde sunduklarını, her birinin başarılı bir proje olduğunu, duydukları iş fikirlerinde dikkat ettikleri konulara değinmekte zorlanacağımızı söyledi. : “İş fikirlerinde potansiyel ihracat potansiyeline, yerelde sağlayacağı katkıya, istihdam potansiyeline, verdiğimiz bu desteğin nasıl geri dönüştürüleceğine ve girişimcinin sürdürülebilir olup olmadığına bakıyoruz, potansiyel satışlar gibi konulara bakıyoruz.” , ciro hacmi, teknolojik düzey. KOSGEB olarak farklı desteklerimiz var. Kapasite geliştirmeden ihracata kadar çeşitli destekler sağlıyoruz. Bu desteği alamayanlar diğer destek modellerini talep edebilirler. “Girişimcilere KOSGEB yönetimlerini ziyaret ederek bireysel bilgi almalarını öneririm.” dedi.

“Türkiye girişimcilikte büyük ilerleme kaydetti”

Türkiye’de girişimcilik kültürünün KOSGEB ile geliştiğini belirten Türkmen, destek modellerinin değiştiğini, destek rakamlarının arttığını söyledi. Türkmen; “KOSGEB ile Türkiye’de girişimcilik kültürü kesin olarak gelişti. Eskiden iş kuran herkese destek verirdik. Artık daha üst seviyeye çıktık, artık seçiyoruz. Sayıları da artırdık. Zaten yoğun bir sayı da var. Başvurularla bunları seçerken ve değerlendirirken zorluk yaşadık. Bu anlamda “Duruma bakarsak Türkiye gerçekten girişimcilik konusunda çok büyük aşamalar kaydetti” dedi.

Destek kapsamında şirket personeli giderleri, makine, teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ile eğitim, danışmanlık, belgelendirme, test ve analiz, pazarlama, tasarım, sınai mülkiyet hakları gibi hizmetlerin alımına ilişkin harcamalar gerçekleştirilmektedir. . Geri ödemeli desteklerden herhangi bir faiz ve ücret alınmayacağı destek programında, işletme geri ödemeleri 36 aylık program dönemi sonunda başlayacak. 1 Ağustos’ta başlayan İş Geliştirme Desteği 2024 Girişimci Destek Programı’nın ikinci çağrısına başvurular 30 Ağustos’ta sona erecek.


Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu